Стартът на съвместната европейско-руска космическа мисия до Марс тази година е

...
Стартът на съвместната европейско-руска космическа мисия до Марс тази година е
Коментари Харесай

Европейско-руска мисия до Марс ще се забави заради войната в Украйна

Стартът на съвместната европейско-руска галактическа задача до Марс тази година е " доста малко евентуален " поради глобите, свързани с войната в Украйна, заяви Асошиейтед прес, като се базира на Европейската галактическа организация (ЕКА).
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1409
След среща на представители от 22-те страни-членки, ЕКА прави оценка на последствията от глобите за съдействието с съветската галактическа организация Роскосмос.

" Заради глобите и по-широкия подтекст изстрелването през 2022 година е доста малко евентуално " за задачата " ЕкзоМарс ", се показва в известие на ЕКА.

Изстрелването на задачата към този момент бе отложено през 2020 година заради пандемията от новия ковид и заради механически проблеми. Мисията трябваше да бъде изстреляна от космодрума Байконур в Казахстан през септември от съветска ракета " Протон ".

Отлагането на старт всекидневно значи изчакване с месеци или години, до момента в който се появи нова опция при уместно нареждане на планетите.

Целта на първия европейски роувър на Марс е да се способства за установяването дали в миналото е имало живот на планетата. Пробен уред бе изстрелян през 2016 година, само че се разруши на повърхността на планетата.

В събота Роскосмос разгласи, че отдръпва личния състав си от европейския космодрум Куру във Френска Гвиана. Няколко европейски спътника бяха изстреляни с съветски ракети оттова и бе планувано през идната година да бъдат изведени още.

Ръководителят на интервенциите на НАСА обяви в понеделник, че организацията работи на Международната галактическа станция с съветско присъединяване и поддръжка, както всекидневно. Екипите по ръководство на полетите споделят и работят дружно, сподели Кати Лудърс. Разбираме световната обстановка, само че като взаимен екип работим дружно, сподели тя

" Действали сме в сходни обстановки и преди и двете страни постоянно работят доста професионално ", добави тя.

Астронавтът на НАСА Марк Ванде Хай би трябвало да се завърне на Земята в края на март с двама съветски космонавти с капсула " Союз ".

Руските апарати бяха единственият метод за напредване до и от Международната галактическа станция, откакто НАСА пенсионира совалките през 2011 година и до първия полет с частната " СпейсЕкс " през 2021 година
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1409  Беларуски военни влязоха в Украйна Беларуски военни влязоха в Украйна  България изпраща филантропична помощ с лекарствени артикули и медицински консумативи за Украйна България изпраща филантропична помощ с лекарствени артикули и медицински консумативи за Украйна  Русия: Украйна употребява цивилни като жив щит Русия: Украйна употребява цивилни като жив щит
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР